Откриј го совршеното кафе

Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationСвежо мелено кафе
Свежо мелено кафе
Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationBlack ’n’ Easy
Black ’n’ Easy
Ground coffeeRight leaf illustrationSecond bean illustrationThird bean illustrationFourth bean illustrationFifth bean illustrationSixth bean illustrationFirst bean illustrationInsta Grand
Insta Grand

#ајденакафе

#забава #рецепт #Квиз #и мирис и вкусПогледни сè
Колку добро нѐ познаваш?
Квиз

Колку добро нѐ познаваш?

Запознај го Кафе Grand

Политика за колачиња

Политика за колачиња

За да може веб-страницата да работи правилно и да се подобрува и за да се подобри вашето искуство со прелистување, треба да се внесе минимална количина на информации (колачиња) во вашиот компјутер. Повеќе од 90 % од веб-страници користат колачиња, па според правилата на Европската Унија, тие се обврзани да побараат согласност од корисникот. Со користење на оваа веб-страница, се согласувате со користење на колачиња. Ако колачињата ги блокирате, сè уште ќе можете да ја прелистувате страницата, но некои од нејзините карактеристики нема да функционираат правилно.

Што е колаче?

Колаче е информација поставена на вашиот компјутер од веб-страницата што ја посетувате. Колачињата обично ги зачувуваат вашите преференции и поставки поврзани со веб-страницата, како што се вашиот претпочитан јазик или адреса. Подоцна, кога повторно ќе ја отворите истата веб-страница, интернет-прелистувачот повторно ги праќа колачињата што припаѓаат на таа страница. Ова и овозможува на страницата да прикажува информации прилагодени на вашите потреби.

Колачињата можат да складираат широк опсег на информации, вклучително и лични информации (како што се вашето име или адреса на е-пошта). Сепак, овие информации може да се складираат само ако вие го дозволите тоа - веб-страниците не можат да добијат пристап до информациите што не сте им ги дале и не можат да пристапат до други датотеки на вашиот компјутер или мобилен уред. Процесите на складирање и испраќање колачиња се случуваат во позадина и не се видливи за вас како корисник. Сепак, можете да ги промените поставките на вашиот интернет прелистувач за да можете сами да изберете дали сакате да ги одобрите или одбиете барањата за складирање колачиња, зачуваните колачиња да се избришат автоматски кога ќе го затворите вашиот интернет прелистувач и слично.

Како да ги оневозможите колачињата?

Со оневозможување на колачињата, одлучувате дали сакате да дозволите складирање на колачиња на вашиот компјутер или мобилен уред. Поставките за колачиња може да се контролираат и конфигурираат во вашиот интернет прелистувач. Ако ги оневозможите колачињата, можеби нема да можете да користите дел од функциите на веб-страниците.

Што се привремени колачиња?

Привремените колачиња или колачиња за сесија се отстрануваат од компјутерот кога ќе го затворите интернет прелистувачот. Веб-локациите ги користат овие колачиња за складирање на привремени податоци, како што се ставките во вашата кошничка.

Што се постојани колачиња?

Постојаните или зачуваните колачиња остануваат на вашиот компјутер откако ќе го затворите вашиот интернет прелистувач. Со нив, веб-локациите складираат информации, како што се вашето име за најавување и лозинка, така што не мора да се најавувате секој пат кога посетувате одредена веб-локација. Постојаните колачиња ќе останат на вашиот компјутер со денови, месеци, дури и години.

Што се колачиња од прва страна?

Колачињата од прва страна доаѓаат од веб-локацијата што ја гледате и може да бидат постојани или привремени. Со овие колачиња, веб-локациите можат да зачуваат податоци што ќе ги искористат повторно следниот пат кога ќе ја посетите таа веб-локација.

Што се колачиња од трета страна?

Колачињата од трета страна доаѓаат од реклами од други веб-локации (како што се скокачки прозорци или други реклами) кои се поставени на веб-локацијата што ја гледате. Со овие колачиња, веб-локациите можат да го следат користењето на интернет за цели на маркетинг.

Дали оваа веб-страница користи колачиња?

Да, со примарна цел да ви овозможиме подобро корисничко искуство на нашите веб-страници.

Какви колачиња користи оваа веб-страница и зошто?

Привремените колачиња (колачиња за сесија) се колачиња кои истекуваат (и автоматски се бришат) кога ќе го затворите вашиот интернет прелистувач. Ние користиме „колачиња за сесија“ за да го подобриме вашето корисничко искуство за време на посетата.

Постојаните колачиња обично имаат датум на истекување во подалечната иднина, така што тие ќе останат во вашиот прелистувач додека не истечат или рачно не ги избришете. Ние користиме постојани колачиња за подобро да ги разбереме корисничките навики, за да можеме да ја подобриме веб-страницата според вашите навики. Сепак, врз основа на вака собраните податоци, не е можно да ве идентификуваме вас како корисник, а собраните податоци се користат исклучиво за статистички цели.

Дали на веб-страницата има колачиња од трета страна?

Постојат неколку надворешни даватели на услуги кои складираат ограничени колачиња за корисникот. Овие колачиња не се поставени од оваа веб-страница, но некои од нив се користат за нормално функционирање на одредени функции што им го олеснуваат пристапот на корисниците до содржината. Затоа, информациите за заштита на податоците подадени овде важат само за оваа веб-страница, а политиките за заштита на податоци на надворешните даватели на услуги треба да се проверат на нивните официјални страници.

Во моментот овозможуваме:

Мерење на посетеност

Оваа веб-страница користи надворешни услуги за мерење на посетеност, т.е.: Google Analytics. Нити врз основа на вака собраните податоци, не е можно да се идентификува корисникот, а собраните податоци се користат исклучиво за статистички цели. Ако сакате да спречите горенаведените даватели на услуги да складираат колачиња за вас, можете тоа да го оневозможите за секоја услуга на линковите подолу:

Дополнителни информации за оневозможување на колачиња

Во моментов има неколку веб-страници за оневозможување на складирање колачиња за различни услуги.

Повеќе информации можете да добиете на следните линкови:

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.eu/